خدمات متقابل میدان و دیپلماسی/ پیام رزمایش پیامبر اعظم پیش از دور جدید مذاکرات وین چیست؟

رزمایش پیامبر اعظم ۱۷ در آنتراکت مذاکرات وین این پالس را به خوبی مخابره کرد که ایران در مسیر هسته‌ای، تامین مناسبات اقتصادی با کشورهای شرق و همسایه و بازدارندگی نظامی و دفاعی راه خود را پیدا کرده است.

فارس پلاس؛ روایت روز: «دنیای فردا، دنیای گفتمان‌هاست نه موشک‌ها»؛ این اظهارنظر منتسب به مرحوم هاشمی‌ است که سال ۹۵ چند روزی حسابی کشور را به‌هم ریخت و منتقد هم کم نداشت.


البته در همان زمان رهبر انقلاب خط اصلی را روشن کردند و فرمودند: "امروز هم روزگار موشک است و هم مذاکره و تاکید کردند بعضی‌ها این آهنگ را پیش گرفته‌اند که موشک چیست، موشک می‌خواهیم چه کار کنیم، روزگار روزگار موشک نیست! امروز روزگار همه‌چیز است. روزگار مذاکره هم هست؛ باید در مذاکره قوی بود و جوری باید مذاکره کرد که بعد سرمان کلاه نرود".

حالا درست در وسط مذاکرات که فرانسه مشغول اجرای نقش خود در جایگاه پلیس بد است و انگلیس و آلمان هم ژست طرف‌های منتقد از همه‌چیز شاکی را گرفته‌اند و اسرائیل هم در این معادله با لفاظی و تهدیدهای خود می‌خواهد خارج از میز وین موثر باشد، برگزاری رزمایش پیامبر اعظم(ص)۱۷ کمک کرده تا میدان به کمک دیپلماسی بیاید و دست مذاکره‌کنندگان در عمل برای چانه‌زنی پر شود.


۷ دقیقه‌ تا دیمونا!

تصاویر منتشر شده در این رزمایش نشان می‌دهد، سپاه با شبیه‌سازی تأسیسات اتمی دیمونا، حمله به این مرکز حساس و حیاتی رژیم صهیونیستی را در رزمایش موشکی خود تمرین کرده است.

در میان موشک‌هایی که روز جمعه سپاه شلیک کرده است، موشک‌هایی قرار دارند که برد بالای دو هزار کیلومتر و سرعتی چندین برابر سرعت صوت دارند. موشک‌هایی که به عنوان مثال اگر از نطنز شلیک شوند، در زمانی حدود هفت دقیقه به قلب تأسیسات اتمی دیمونا اصابت خواهند کرد.


پیام رزمایش پیامبر اعظم پیش از دور جدید مذاکرات

اکنون ایران و ۱ ۴ در تعطیلات مذاکرات هستند، البته غربی‌ها از همان هشت آذر یعنی دور اول خواستند ایران را متهم به وقت‌کشی و عدم جدیت برای حصول توافق کنند. درحالی‌که رفتار ایران نشان داد چقدر جدی است و به‌دنبال حصول توافق خوب است.

اما تروئیکا از هیچ فشاری کم نگذاشت؛‌ از ابزار آژانس گرفته تا تهدیدات هماهنگ رژیم صهیونیستی،‌ هدف هم یک چیز بود، تشدید فشار روی ایران برای مجبور کردن به پذیرش خواسته‌های خود.

این مسیر، یعنی ایران نتواند در فضای برجام ۲۰۱۵ به حق تضییع‌شده خود برسد اما این رزمایش نشان داد ایران به چنان سطحی از بازدارندگی و قدرت دفاعی و نظامی رسیده که تهدیداتی از جنس اسرائیل یا وزیر دفاع آمریکا برای تهران، صرفا جنبه یک تهدید توخالی را دارد.

این رزمایش این پالس را به‌خوبی مخابره کرد که ایران در مسیر هسته‌ای تامین مناسبات اقتصادی با کشورهای شرق و همسایه و بازدارندگی نظامی و دفاعی راه خود را پیدا کرده و از این‌رو حضور ایران در میز مذاکره به‌معنای معطل‌بودن یا نیازمندی نیست، بلکه می‌خواهد حقوق از دست رفته ۲۰۱۵ را به ملت ایران بازگرداند.

پشتوانه‌‌سازی عرصه نظامی برای دیپلماسی

در همین رابطه روح اله نجابت، نماینده مردم شیراز در مجلس گفته بدون پشتوانه نظامی و دفاعی مذاکره یا شکل نمی‌گیرد و یا اگر شکل بگیرد تنها یک ترفند و بازی خواهد بود که در آن کشورهای قدرتمند در پی امتیازگیری از کشورمان آن هم به صورت یکطرفه خواهند بود.

به گفته نجابت «اساسا بدون پشتوانه دفاعی و نظامی نمی‌توان در برابر بازیگران مهم جهانی به شکلی موثر ظاهر شد.»

ابوالفضل عمویی نماینده مردم تهران در مجلس نیز تأکید می‌کند کسانی که دیپلماسی و میدان را جدای از همدیگر می‌بینند درک درستی از قدرت ملی کشور در عرصه بین‌المللی ندارند.

وی می‌گوید: «منافع ملی هم در میدان و هم در عرصه دیپلماسی باید دنبال شوند، چه قدرت نظامی، چه قدرت فرهنگی، چه قدرت دیپلماسی و چه قدرت اقتصادی باید همه مکمل هم شوند.»

واکنش کاربران چه بود؟

این رزمایش واکنش‌های فراوانی را از سوی کاربران به همراه داشته که در ادامه برخی از آن‌ها از نظرتان می‌گذرد.


انتهای پیام/

بیشتر بخوانید